Mondzorg en je beugel

Wil je een schitterend gebit, dan zul je het allereerst zelf goed moeten schoonhouden. Dan pas heeft een orthodontische behandeling echt zin. Heb je een beugel, dan vraagt dit zelfs nog meer aandacht. We zetten wat tips op een rij.

•    Vooral achter een vaste beugel blijven makkelijk etensresten en dus bacteriën zitten. Daardoor ontstaat tandplak. Dit valt bovendien nog eens minder op door alle brackets en elastiekjes die op de tanden zitten en de boel maskeren. Als deze etensresten en bacteriën niet goed weggepoetst worden, geven deze na verloop van tijd lelijke vlekken op het gebit. In een later stadium kunnen ze zelfs gaatjes veroorzaken. 

•    Buiten het feit dat het er niet fraai uitziet, raakt het tandvlees er ook veel makkelijker door ontstoken. Het kan zelfs zo erg worden dat het tandvlees gezwollen raakt en over de brackets heen 'groeit'.Tip: poets meermaals per dag (eventueel met een elektrische tandenborstel) en gebruik tandenstokers of ragertjes. De mondhygiënist kan je hieralles over uitleggen.

•    De verzekeraar vergoedt de behandeling van kinderen tot 18 jaar voor 100 % vanuit de basisverzekering. Een goede reden om langs te komen voor een gratis mondcheck.

 

Privacyverklaring | Copyrights ©2024 Mondzorg Schagen | Ontwerp en ontwikkeling De IDkliniek