facebook
mail

Nieuws

Let op!

Onze openingstijden zijn aangepast per 1 december ...

Lees verder >>

Zwangerschap

Mondzorg Schagen

Zwanger? Gefeliciteerd! Maar bedenk wel dat er heel wat gebeurt in je lijf. Door de zwangerschap heb je wel meer kans op het krijgen van tandvleesontstekingen (gingivitis) in de mond. De boosdoener is tandplak. Door een verhoogde hormoonspiegel kan je tandvlees overgevoelig reageren op tandplak. Hierdoor bloedt het sneller, zwelt het op en is het gevoeliger. Als je bovendien minder aandacht besteedt aan de gebitsverzorging en je door je zwangerschap bijvoorbeeld meer snoept, neemt de kans op het krijgen van gaatjes toe.

Met een juiste gebitsverzorging hoeft je gebit niet te lijden onder je zwangerschap. Eigenlijk is het een kwestie van zorgvuldig blijven poetsen, tweemaal per dag. Houd ook de ruimten tussen de tanden en kiezen goed schoon met ragers, flossdraad of tandenstokers. De verleiding is misschien groot om tandvlees dat bloedt (en dus ontstoken is) te ontzien. Bovendien is het verleidelijk om in geval van misselijkheid de achterste kiezen niet te poetsen. Houd juist deze plekken extra goed schoon. Een tandenborstel met een kleine kop is bij misselijkheid beter te verdragen.

Misselijk? Overgeven? Ga niet meteen poetsen! Hoewel de verleiding groot is om het wel te doen, immers, je wilt toch snel van die vieze smaak af, is het raadzaam om nog even te wachten. Het maagzuur dat je opgebraakt hebt tast het tandglazuur aan. Zou je daarna ook nog met schurende middelen als borstel en tandpasta in de weer gaan, dan poets je nog makkelijker meer tandglazuur weg. Spoel daarom liever eerst met wat water of een mondspoelmiddel.

Wil je extra ondersteuning?
Dan zijn wij er natuurlijk voor je. Wij kijken hoe het met de conditie van je tandvlees gesteld is en kunnen je gebit waar nodig reinigen.
 

Mondzorg Schagen
Noord 22
1741 BD Schagen
0224-214359

Maandag 8:00 - 16:30 uur
Dinsdag 8:00 - 16:30 uur
Woensdag 8:00 - 12:00 uur
Donderdag 8:00 - 16:00 uur
Zaterdag 8:00 - 12:30 uur