facebook
mail

Nieuws

Let op!

Onze openingstijden zijn aangepast per 1 december ...

Lees verder >>

Roken

Mondzorg Schagen

Iedereen weet best dat roken slecht is voor je gezondheid. Maar wist je ook dat het veel schade kan toebrengen aan tanden, kiezen en tandvlees? Rokers hebben bijvoorbeeld meer kans op het ontstaan van tandvleesontstekingen dan niet-rokers. Dat heeft alles te maken met de schadelijke stoffen teer en nicotine. Rokers ontwikkelen daardoor meer tandplak en meer tandsteen.

Weetjes:
• Waarom bloedt het tandvlees van rokers minder snel? Omdat de nicotine de bloedvaatjes in het tandvlees vernauwt.

• Dat is ook de reden waarom rokers minder snel in de gaten hebben dat ze kans lopen op tand- en kiesverlies .

• De kans op mislukking bij het plaatsen van implantaten is bij rokers drie keer groter dan bij niet-rokers. Ook hier geldt: het tandvlees hecht zich minder goed om het implantaat als gevolg van de vaatvernauwing.

• Aanslag krijg je van koffie, thee en rode wijn. Maar de aanslag van rook is nog veel lastiger te verwijderen dan voorgenoemde voorbeelden.

• Rokers lopen meer risico op het ontstaan van afwijkingen aan de weefsels van de mond, tong en keel die eventueel kunnen leiden tot mondkanker.

Twee tot zes weken na het stoppen met roken is het positieve effect al zichtbaar in je mond. Dus stoppen kan bijdragen aan een gezonde mond.
 

Mondzorg Schagen
Noord 22
1741 BD Schagen
0224-214359

Maandag 8:00 - 16:30 uur
Dinsdag 8:00 - 16:30 uur
Woensdag 8:00 - 12:00 uur
Donderdag 8:00 - 16:00 uur
Zaterdag 8:00 - 12:30 uur